Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Activision trekt half miljard dollar uit voor Destiny

Nieuwe Billion Dollar Baby?

Uitgever Activision Blizzard is van plan 500 miljoen dollar in MMO-shooter Destiny te investeren. Activision-baas Bobby Kotick heeft dit vorige week tijdens een conferentie in Los Angelos bekendgemaakt en dat is sindsdien opgepikt door persbureau Reuters.

De uitgever wijst erop dat de 500 miljoen niet alleen in ontwikkeling wordt gestoken, maar ook in marketing, promotie, infrastructuur en royalties. Het is echter nog niet duidelijk of dit bedrag in één of meerdere Destiny-games wordt gestoken.

Activision tekende in 2010 een tienjarig contract met ontwikkelaar Bungie, bekend van de Halo-serie. In deze deal kreeg de uitgever de wereldwijde distributierechten van een toen 'nog onbekende gamereeks.'

Met een budget van een half miljard dollar wordt Destiny de duurste game ooit gemaakt. De ontwikkeling en marketing van Grand Theft Auto 5 heeft in vergelijking naar verluidt 260 miljoen dollar gekost. Volgens analytici moeten er vijftien à zestien miljoen exemplaren van Destiny (van 60 dollar per stuk) verkocht worden om quitte te draaien.

Destiny is een first-person online shooter met RPG-elementen die zich in een futuristische open wereld afspeelt. De release staat gepland voor 9 september 2014 en de game komt uit voor de PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360 en Xbox One.

Cover image for YouTube video

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Destiny

PS4, Xbox One, PS3, Xbox 360, PC

Related topics
Over de auteur
Yvo Kieviet avatar

Yvo Kieviet

Taalfirtuoos

Overdag kantoorslaaf, 's nachts superheld. En tussendoor ook nog eens fervent gamer. Heeft overigens een bloedhekel aan bakfietsen.

Reacties