Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

GERUCHT: Project Beast van Dark Souls-studio gelekt

Screenshots druppelen het internet binnen.

Dark Souls-ontwikkelaar From Software werkt mogelijk aan Project Beast, waarvan gesuggereerd wordt dat het een PlayStation 4-exclusieve game betreft. De eerste afbeeldingen ervan zijn online gelekt.

De wazige beelden kennen hun oorsprong op de videogamesectie van de website 4chan. Nu deze zijn opgepikt door het NeoGAF-forum blijkt een betrouwbare bron (DemonNite) daar al maanden naar het bestaan van de game te hinten, door in threads over Demon's Souls en Dark Souls telkens het woord 'beast' te gebruiken.

In de ondertussen bijna 90 pagina's tellende thread wordt gespeculeerd over eerdere geruchten dat een Demon's/Dark Souls-aankondiging zou plaatsvinden op de Tokyo Game Show van 2013. De onthulling werd op het laatste moment teruggetrokken. Met de aankomende E3-beurs in het vooruitzicht lijkt een aankondiging dit keer niet ver weg, aldus verschillende NeoGAF-leden.

Forumgebruiker DemonNite klapte eerder al uit de school door te stellen dat From Software werkt aan Demon's Souls 2 voor de PlayStation 4. Vooralsnog is dat gerucht nog geen waarheid gebleken.

Souls-bedenker Hidetaka Miyazaki werkte niet mee aan Dark Souls II. Hij zou in de tussentijd met een nieuw project bezig zijn, in samenwerking met Sony's Japan Studio. Websites Forbes suggereert nu dat Project Beast die titel kan zijn.

In de beelden zie je onder meer een poort van mist, die je in de Souls-serie doorstapt om nieuwe gebieden te betreden of een baasgevecht te starten. De hoofdrolspeler draagt een cowboyhoed en een shotgun. Alle screenshots vind je op NeoGAF.

Dat Dark Souls 2 een aartsmoeilijke game is moeten we je niet meer vertellen. Maar dankzij onze Dark Souls 2 walkthrough geraak je voorbij elke hindernis. Nooit meer hoef je weken je tanden te knarsen op één eindbaas.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Dark Souls

PS3, Xbox 360, PC

Dark Souls II

Video Game

See 1 more

Demon's Souls

PS5, PS3

Related topics
Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!
Reacties