Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

EVE Valkyrie draait nu op Unreal Engine 4

Tevens nieuwe vroege beelden van virtual reality-game getoond.

Virtual reality-game EVE Valkyrie is overgeschakeld naar de Unreal Engine 4. Dat heeft ontwikkelaar CCP Games tijdens het EVE Fanfest 2014 bekendgemaakt.

Voorheen draaide EVE Valkyrie op de Unity engine. De ontwikkelaar heeft tijdens het EVE Fanfest 2014 vroege beelden van de alfaversie getoond, waarbij de game op de nieuwe engine draait. Op de demo is te zien hoe je gevechtsvliegtuig de ruimte in wordt gelanceerd en je vijanden neerschiet.

CCP Games maakt tijdens het evenement ook bekend dat Katee Sackhof een van de stemmen in EVE Valkyrie inspreekt. De Amerikaanse actrice (Battlestar Galactica, Riddick) vertolkt de rol van Rán, leider van de Valkyrie gevechtspiloten. Zij loodst je als mentor door tutorials en missie briefings heen.

EVE Valkyrie is een multiplayer ruimteshooter die zich in het EVE-universum afspeelt en waar het om intense dogfights draait. Je kruipt in de cockpit van verschillende ruimteschepen met unieke vaardigheden en die je tevens kunt upgraden. Vijandelijke ruimteschepen, asteroïden en zwervend ruimteafval vragen daarbij het uiterste van je vlieg- en schietvaardigheden.

De game komt voor zowel Oculus Rift (pc) als Project Morpheus (PlayStation 4) uit, maar wanneer precies is nog niet bekend.

Cover image for YouTube videoEVE: Valkyrie VR Gameplay Trailer Pre-Alpha - Fanfest 2014

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

EVE Valkyrie

PS4, PC

Related topics
Over de auteur
Yvo Kieviet avatar

Yvo Kieviet

Taalfirtuoos

Overdag kantoorslaaf, 's nachts superheld. En tussendoor ook nog eens fervent gamer. Heeft overigens een bloedhekel aan bakfietsen.

Reacties