Activision en Sledghehammer Games onthullen zojuist Call of Duty: Advanced Warfare. Het volgende deel in de Call of Duty-reeks komt op 4 november 2014 uit.

Eerder zou de onthulling plaatsvinden op zondag 4 mei aanstaande. Een teaserwebsite met aftellende klok is nog altijd in de lucht. Nadat gameswebsite Destructoid de aankondigingstrailer lekte, is deze echter ook al officieel op het YouTube-kanaal van Call of Duty geplaatst.

Destructoid meldt tevens uit betrouwbare bron te hebben vernomen dat de game draait om een groep huurlingen (private military company), waarbij acteur Kevin Spacey een hoofdrol vertolkt. De beelden uit de trailer zijn van de Xbox One-versie van de game. Overige platformen zijn vooralsnog niet bekendgemaakt.

Gamestijdschrift Game Informer toonde eerder al exclusief een eerste in-game screenshot en impliceerde dat deze trailer zondag zou uitkomen. Digitale abonnee's krijgen de nieuwste editie van het magazine drie dagen eerder om zo samen te vallen met de aankondiging. In het blad staat dan een uitgebreide preview van de game.

Call of Duty: Advanced Warfare is in ontwikkeling bij Sledgehammer Games. De studio werd in 2009 opgericht door Glen Schofield en Michael Condrey. De twee maakten eerder samen horrorgame Dead Space bij Visceral Games vooraleer ze hun eigen studio begonnen.

De nieuwe Call of Duty game is het eerste echte eigen project van Sledgehammer Games. De studio werkte eerder al samen met ontwikkelaar Infinity Ward aan Call of Duty: Modern Warfare 3 dat in 2011 verscheen voor de Nintendo Wii, pc, PlayStation 3 en Xbox 360.

Update: inmiddels is er heel wat meer informatie bekend over deze game. Je vindt alles in ons Call of Duty: Advanced Warfare info overzicht.

ADVERTENTIE

Over de auteur

Randolf Bouwma

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Meer artikels van Randolf Bouwma

Reacties (0)

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread

Gerelateerde content