Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Mojang toont Terrain Generator voor Minecraft

Meer controle over je wereld.

Ontwikkelaar Mojang toont vandaag voor het eerst de aankomende Terrain Generator voor de pc-versie van Minecraft. Deze optie laat je de spelwereld tot in de kleinste details beïnvloeden.

In totaal introduceert de Terrain Generator zestien schuifbalkjes die je bijvoorbeeld de baas maken over de schaal van je wereld, de frequentie van structuren (grotten, dorpjes) of de diepte van de zeespiegel. Ook is het mogelijk om zelf waarden in de vullen, tot drie cijfers achter de komma.

Om de nieuwe opties niet te overweldigend te maken, brengt Mojang ook zeven voor-ingestelde werelden uit. Zo is er een wereld die bestaat uit vliegende eilanden en een 'Water World,' waarin de zeespiegel op maximale hoogte is gezet.

De Terrain Generator maakt onderdeel uit van de update 1.8, die naast drie nieuwe steentypes bugfixes en gameplay-aanpassingen brengt. Mojang heeft hiervoor nog geen releasedatum vastgesteld.

Cover image for YouTube videoWorld Customization Preview (Minecraft 1.8)

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Related topics
Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties