The Elder Scrolls Online sluit tijdelijk Guild Banks

Bug maakt veel spelers rijk.

Ontwikkelaar Zenimax Online heeft afgelopen weekend tijdelijk alle Guild Banks in The Elder Scrolls Online gesloten. De reden voor deze opheffing is een bug in het financiële systeem van de MMORPG. Hiermee is het mogelijk voor spelers om voorwerpen eindeloos te dupliceren en vervolgens door te verkopen.

De bug is inmiddels gerepareerd door middel van een patch. De ontwikkelaar voert echter maatregelen tegen degenen die misbruik maakten van de bug. "We houden een zerotolerancebeleid tegen het misbruiken van bugs, en degenen die dit deden worden permanent verbannen", meldt een woordvoerder van Zenimax Online.

De studio geeft ook toe dat een groep spelers onterecht is verbannen. Hiervan is een deel al teruggeplaatst in de game. Anderen kunnen een aanvraag doen op de supportwebsite van The Elder Scrolls Online.

Veel spelers melden dat ze het probleem al eerder voorlegden bij Zenimax Online. De bug verkreeg grote bekendheid toen een Reddit-gebruiker erover schreef. Op Youtube werd een instructievideo geplaatst die uitlegt hoe de bug te misbruiken.

Bruce is ondertussen al een tijdje door Tamriel opgeslokt. Zijn bevindingen vind je in zijn Elder Scrolls Online dagboek, in aanloop naar de volwaardige recensie.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Sander van Dalsum

Sander van Dalsum

Redacteur

Freelance journalist. Speelt graag stealth-games, RPG's en tactische shooters. Houdt net als iedereen van muziek.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Valorant komt mogelijk ook naar consoles

Maar enkel als de game daar waardig wordt bevonden.

Valorant gids en tips voor beginners en gevorderden

Een verzameling van al onze Valorant tips voor startende spelers en oude rotten.

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread