Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Microsoft brengt Xbox One systeemupdate uit

Notificaties over vrienden nu zichtbaar.

Microsoft brengt vandaag een nieuwste systeemupdate voor de Xbox One uit. De april-update wordt over een aantal dagen uitgerold en bestaat uit de volgende verbeteringen:

  • Een progressiebalk laat de voortgang van een savegame zien. Ook is te zien welke games en applicatiess een update krijgen of recentelijk een hebben gekregen.
  • In de vriendenlijst zie je vanaf nu wanneer vrienden of favoriete spelers op Xbox Live inloggen. Daarnaast is te zien wie van hen in een multiplayergame zit.
  • De Kinect stem- en bewegingscommando's zijn verbeterd.
  • Dankzij aangepaste algoritmen is de GameDVR videokwaliteit en daarmee dus de opnamekwaliteit verbeterd. De Blu-ray-speler ondersteunt nu ook 50 Hz.
  • Voor controllers en headsets is de verbindingskwaliteit verbeterd en zijn er dankzij de update minder geluidsstoringen.
  • Als de Xbox One in de Instant On modus staat, wordt de update automatisch uitgevoerd en daarna weer naar standby overgeschakeld. Tevens is er de mogelijkheid op elk gewenst moment updates zelf uit te laten voeren.

De update volgt op een eerder uitgerold reputatiesysteem. De Xbox One is vanaf september ook in de Benelux verkrijgbaar.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

Related topics
Over de auteur
Yvo Kieviet avatar

Yvo Kieviet

Taalfirtuoos

Overdag kantoorslaaf, 's nachts superheld. En tussendoor ook nog eens fervent gamer. Heeft overigens een bloedhekel aan bakfietsen.

Reacties