Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

GameSpy sluit volgende maand multiplayerservers

Games als Crysis 1 en 2 offline na sluiting.

GameSpy sluit op 31 mei al zijn multiplayerservers, zo meldt het bedrijf achter de dienst. GameSpy ondersteunt op dit moment honderden gametitels.

Verschillende games komen door de beslissing zonder server te zitten. De pc-versies van Crysis 1 en 2 beschikken na de sluiting niet meer over online multiplayer-opties, meldt ontwikkelaar Crytek.

Electronic Arts geeft daarentegen aan dat dit niet het einde betekent voor de games Battlefield 2, Bad Company 2 en Battlefield 2142. "We werken aan een transitie maar we hebben nog enkele technische obstakels te overwinnen", meldt een woordvoerder van de uitgever aan IGN.

Hetzelfde geldt voor ontwikkelaar Firefly Studios. De studio zegt hard te werken aan het overzetten van multiplayer-opties van Stronghold 2 en Stronghold Legends. Stronghold HD en Stronghold Crusader HD blijven echter online.

Een deel van de games die GameSpy ooit ondersteunde, is al verhuist naar andere servers. Street Fighter 3: Third Strike Online Edition is daar een voorbeeld van.

GameSpy begon in 1999 met het onderhouden van online servers. Moederbedrijf Ziff Davis wil met de sluiting meer efficiëntie creëren binnen de organisatie. Hierdoor gaat de focus naar een kleiner aantal websites en magazines, waaronder de IGN Network en PC Magazine.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Crysis

PS3, Xbox 360, PC

Crysis 2

PS3, Xbox 360, PC

Related topics
Over de auteur
Sander van Dalsum avatar

Sander van Dalsum

Redacteur

Freelance journalist. Speelt graag stealth-games, RPG's en tactische shooters. Houdt net als iedereen van muziek.

Reacties