Borderlands: The Pre-Sequel aangekondigd

Voor pc, PlayStation 3 en Xbox 360.

Uitgever 2K Games kondigt Borderlands: The Pre-Sequel aan voor de pc, PlayStation 3 en de Xbox 360. Eerdere geruchten over de titel blijken veelal juist, nu bekend is dat de game zich afspeelt op de maan van Pandora.

De eerder gelekte karakters zijn bekendgemaakt voor een game die zich afspeelt tussen de eerste Borderlands en Borderlands 2: Athena The Gladiator, Wilhelm The Enforcer, Nisha The Lawbringer en Fragtrap de Claptrap. Ze zijn in dienst van Handsome Jack, de slechterik uit de tweede Borderlands.

Het gebrek aan zwaartekracht en zuurstof is een groot onderdeel van de gameplay. Vijanden dood je onder andere door hun helm kapot te schieten, zodat ze geen lucht meer krijgen. Zelf dien je ook je zuurstof op pijl te houden met de nieuwe 'Oz kit,' die te upgraden is. Ook zijn je rivalen in een baan rond de maan te blazen.

De game is sinds maart 2013 in ontwikkeling bij 2K Australia, in samenwerking met Gearbox Software. De Pre-Sequel draait op de Borderlands 2-engine en er zijn geen plannen voor een PlayStation 4 en Xbox One-versie.

Gearbox-topman Randy Pitchford legt aan Eurogamer uit dat daarvoor is gekozen omdat er nog veel Borderlands-spelers op de vorige generatie spelcomputers speelt. Hij schat dat Borderlands 2 op de PlayStation 3 en Xbox 360 gezamenlijk en wereldwijd 170 miljoen keer is verkocht.

Borderlands: The Pre-Sequel staat gepland voor een release in de herfstperiode van 2014.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Randolf Bouwma

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread