3DS/Wii U-versies Super Smash Bros. lanceren niet tegelijk

Nintendo maakt nieuwe vechtersbazen bekend.

De Nintendo 3DS en Wii U-versies van Super Smash Bros. lanceren niet tegelijkertijd, maar los van elkaar in respectievelijk de zomer en winterperiode van 2014. Dat kondigt Nintendo aan in een nieuwe Nintendo Direct-uitzending, die helemaal in het teken staat van de vechtgame.

Ook onthult Nintendo twee nieuwe speelbare karakters, beide uit de Pokémon-serie. Charizard is voor het eerst zelf te besturen, en Greninja is helemaal nieuw. Deze ninja/water-Pokémon is de laatste evolutie van Froakie uit Pokémon X en Y.

Oude bekenden maken opnieuw hun opwachting in de vorm van Yoshi, Sheik en Zero Suit Samus. Waar de laatste twee in de vorige Smash Bros-games nog alternatieven waren voor Princess Zelda en de bepantserde Samus Aran, betreft het nu losse karakters.

Online gevechten zijn nu in twee modi verdeeld: For Fun en For Glory. De eerste modus is vrijwel gelijk aan een 'gewoon' potje Smash Bros., met willekeurige levels en voorwerpen in de mix. For Glory richt zich volledig op de competitieve speler. Enkel het 'Final Destination' level is hier beschikbaar, voorwerpen staan uit en je hebt de mogelijkheid één op één gevechten te starten. De For Fun modus bevat het Final Destination level niet.

Beide versies van de game bezitten dezelfde speelbare personages, maar de stages verschillen deels per platform. De Nintendo 3DS-versie bevat daarnaast de exclusieve Smash Run-modus, een coöperatieve modus voor vier spelers. In de 2D dungeon crawler neem je het onder andere op tegen verschillende Nintendo-slechteriken.

Het rooster ziet er nu als volgt uit: Mario, Luigi, Link, Samus, Kirby, Fox, Pikachu, Bowser, Donkey Kong, Pit, Olimar, Toon Link, Sonic, Marth, Princess Zelda, King Dedede, Lucario, Diddy Kong, Yoshi, Sheik en Zero Suit Samus keren terug. Animal Crossings 'Villager,' de Wii Fit Trainer (mannelijk en vrouwelijk), Mega Man, Rosalina, Little Mac, Charizard en Greninja zijn nieuw.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Randolf Bouwma

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread