Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Assassin's Creed: Unity aangekondigd in eerste trailer

Voor pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Na de eerder gelekte beelden kondigt uitgever Ubisoft vandaag Assassin's Creed: Unity aan voor de pc, PlayStation 4 en de Xbox One. De titel staat gepland voor een lancering aan het einde van 2014.

Volgens Ubisoft is Assassin's Creed: Unity al meer dan drie jaar in ontwikkeling. Ondanks dat de studio achter de game nog niet helemaal klaar was voor de onthulling, is deze toch gedaan na het lek van gisteren. Daarbij toont Ubisoft de eerste bewegende beelden middels een korte teaser.

Dankzij de trailer is er nu tevens bevestiging dat de game zich afspeelt in het Frankrijk van de achttiende eeuw, in of rond Parijs. De Franse Revolutie is daar volop aan de gang en de nieuwe hoofdrolspeler is in het zwart gehuld.

Daar waar de vorige Assassin's Creed-games in de hoofdserie genummerd zijn, wordt er (nog) niet gesproken over Assassin's Creed V. Ook een eventuele tweede game voor de PlayStation 3 en de Xbox 360 is nog niet genoemd. Gisteren werd daar nog wel over gesproken onder de werktitel 'Comet.'

Update: inmiddels heeft Assassin's Creed Unity een releasedatum meegekregen. Op E3 2014 maakte Ubisoft ook bekend dat dit de eerste Assassin's Creed wordt met multiplayer co-op.

Bekijk op YouTube

Read this next