Inazuma Eleven 3: Team Ogre Attacks! review

Marcel trekt zijn voetbalschoenen aan.

Wanneer je het zweet van je voorhoofd veegt, merk je dat de lucht kouder wordt. Een tegenstander komt razendsnel richting je doel. Langzaam verandert het veld in een ijsbaan en voordat je het weet, is de bal je al gepasseerd. Goal! Vorig jaar verschenen Inazuma Eleven 3: Lightning Bolt en Bomb Blast op de Europese voetbalvelden en dit jaar sluit daar een derde game bij aan. Het is alleen de vraag of Inazuma Eleven 3: Team Ogre Attacks! de transfer van de Nintendo DS naar de Nintendo 3DS wel de moeite waard is.

Wanneer je naar Team Ogre Attacks! kijkt, merk je snel op dat de Inazuma Eleven 3-reeks ouder is dan titels die specifiek voor de Nintendo 3DS zijn ontworpen. Door middel van een top-down view wordt de voetbalwereld in beeld gebracht. Denk hierbij aan de oudere Pokémon of The Legend of Zelda games.

Het grootste deel van de actie vindt daarbij plaats op het onderste scherm. Het bovenste scherm doet voornamelijk dienst als wegwijzer. De personages zijn gelimiteerd qua animaties en het komt regelmatig voor dat textures worden gerecycled, waardoor de omgevingen generiek en inspiratieloos overkomen. Hoewel deze old school stijl zijn eigen charme kent voelt deze RPG van Level-5 toch ook gedateerd aan.

Dit geldt niet alleen voor de grafische stijl, maar ook de gameplay loopt er af en toe de kantjes vanaf. Net zoals in voorgaande delen is de gameplay in twee delen opgesplitst. Zo loop je over de wereldkaart van A naar B en ondertussen voltooi je diverse doelen. Zo speelt verdediger Jack Wallside graag verstoppertje en heeft manager Cammy behoefte aan bezoek in het ziekenhuis. Onderweg doe je verscheidene locaties aan zoals Raimon Jr. High, The Tower, het clubgebouw en enkele voetbalstadions. De game komt traag op gang, en dit onderdeel is zeker niet waarde Inazuma Eleven serie in uitblinkt.

Team Ogre Attacks! zou zonder gevechten geen RPG zijn. In tegenstelling tot de klassieke RPG's die je gewend bent, versla je de tegenstanders hier in een voetbalwedstrijd. Vergeet de traditionele voetbalgames zoals FIFA en Pro Evolution Soccer. In Inazuma Eleven 3 bestuur je de spelers met de stylus. Dankzij subtiele trekken op het onderste scherm bepaal je waar elke speler zich op het veld bevindt en door welgemikte tikjes kan je de speel je de bal over of schiet je op het doel. Deze vorm van gameplay is snel en uitdagend, omdat je wordt aangewezen op je strategisch inzicht.

Op het moment dat je een tegenstander tegenkomt, wordt de game gepauzeerd en krijg je enkele opties voorgeschoteld. Aan de hand van een schaar-steen-papier systeem bepaalt de game of je keuze is gelukt. Daarnaast kies je diverse speciale defensieve of offensieve bewegingen.

2013/articles//a/1/6/6/3/9/2/4/eurogamer-3qv0f5.jpg

Zo heeft keeper Mark Evans een gigantische handschoen genaamd God's Hand en kan Axel Blaze de bal omhullen in een vuurzee wanneer hij richting het doel schiet. Deze speciale aanvallen zien er niet alleen spectaculair uit, maar zorgen er ook voor dat het spel blijft boeien. Er zijn namelijk meer dan 350 van deze vaardigheden vrij te spelen. Net zoals bij Pokémon is de verzameldrang groot, waardoor je regelmatig eropuit trekt om nieuwe spelers met unieke aanvallen te rekruteren. Deze aanvallen zijn absurd, maar ze geven wel een unieke draai aan het sport genre.

De rode draad die alles bijeenhoudt, is minstens net zo absurd. Het voetbalteam van Mark Evans dreigt op te houden met bestaan, omdat Team Ogre uit de toekomst komt om het voetbal te verbannen. Dit willen ze bereiken door, jawel, te voetballen. Om de boel ietwat aan te dikken komt de kleinzoon van Mark Evans ook nog om het hoekje kijken. Het verhaal is flinterdun, waardoor de verleiding om de dialogen over te slaan snel om de hoek komt kijken.

Hoewel Inazuma Eleven 3: Team Ogre Attacks! genoeg training heeft gehad, weet het geen prachtige goal te scoren. Het is in veel opzichten duidelijk dat het om een simpele overzetting gaat. Juist omdat de game specifiek is ontworpen voor een oudere handheld heeft Team Ogre Attacks! moeite om andere Nintendo 3DS-games bij te benen. Wanneer je Lightning Bolt of Bomb Blast al hebt, is er niks nieuws onder de zon. Nieuwkomers laten de Inazuma Eleven 3 reeks beter links liggen om te wachten op het nog te verschijnen Inazuma Eleven GO 3: Galaxy, die wel specifiek voor de Nintendo 3DS in ontwikkeling is.

6 /10

Inazuma Eleven 3: Team Ogre Attacks! is nu verkrijgbaar voor de Nintendo 3DS.

Advertentie

Waarom zie je hier geen score?

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Marcel de Jong

Marcel de Jong

Avonturier

Marcel maakt zich helemaal druk om dingen die er niet toe doen. Hij droomt nog dagelijks over een bestaan als avonturier, maar beklimt alleen de pen. Het liefste wil hij van alles weten over motorolie, media en de andere kant van de wereld.

Gerelateerde content

Hitman 3: Year 2 aangekondigd

Inclusief een nieuwe modus met roguelike elementen.

Hitman: Trilogy aangekondigd voor pc en consoles

Ook beschikbaar via Xbox Game Pass en Steam.

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread