SimCity nu offline speelbaar

Dankzij update geen internet meer nodig.

SimCity is vanaf nu via een update ook offline speelbaar, in de speciaal daarvoor ingerichte 'Single-Player' modus. Een internetconnectie is hierdoor niet langer een vereiste en savegames worden er lokaal mee opgeslagen.

Offline spelers kunnen zich niet meer wagen aan online specifieke functies zoals Multiplayer, SimCity World, Leaderboards, Achievements, de Global Market en Cloud Saves. Electronic Arts houdt deze competitieve aspecten intact in de online modus. Met een singleplayer wereld kun je niet online gaan, en vice versa.

De stedenbouwer van Maxis lanceerde in 2013 via Origin en maakte gebruik van de zogeheten 'Always-Online' functie. Uitgever Electronic Arts kreeg destijds veel kritiek te verduren, omdat de lancering voor veel mensen niet soepel verliep door overbelaste servers. Hierdoor kon een groot deel van de spelers niet aan de slag met de game.

stad

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Sander van Dalsum

Sander van Dalsum

Redacteur

Freelance journalist. Speelt graag stealth-games, RPG's en tactische shooters. Houdt net als iedereen van muziek.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread