Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Maker Dear Esther aan de slag bij Valve

"Tijd om eens onder de mensen te komen."

Tot-voor-kort onafhankelijke ontwikkelaar Robert Briscoe gaat binnenkort aan de slag bij Half-Life-maker Valve, waar hij een nog ongenoemde positie aanneemt. Briscoe is voornamelijk bekend van zijn werk aan Dear Esther, een game die zijn oorsprong kent als een mod voor Half-Life 2.

Volgens Briscoe is de tijd aangebroken om eens onder de mensen te komen. "Negentig procent van de tijd werk ik in mijn eentje vanuit mijn slaapkamer, al vijf jaar lang," vertelt de designer op zijn blog. "Ik haal veel energie en enthousiasme uit het nabij zijn van anderen; door het delen van ideeën en methodes doe ik inspiratie op. Het is goed dat ik nu eens uit mijn comfort zone kom."

Ondertussen blijft Briscoe werken aan een remake van Dear Esther, die samen met het team van The Chinese Room tot stand komt. De game wordt overgezet van de Source naar de Unity-engine. Dat maakt een overzetting naar andere platformen dan de pc in theorie een stuk gemakkelijker. Eerder al liep een PlayStation 3-versie in het water door engine-problemen.

Cover image for YouTube videoDear Esther Official Trailer

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Dear Esther

PS4, Xbox One, PC

Related topics
PC
Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties