Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Respawn legt 48 GB installatie Titanfall uit

Een kwestie van audio.

De pc-versie van Titanfall eist een harddiskruimte van 48 gigabyte. Dat is veel meer dan de 17 gigabyte op de Xbox One. Ontwikkelaar Respawn Entertainment zegt dat het vooral aan de audio ligt.

Op de pc komt Titanfall met maar liefst 35 gigabyte ongecomprimeerde audio. Respawn verklaart dat de studio die keuze heeft gemaakt ten gunste van minder krachtige pc's. De processor spendeert zo minder tijd aan het decoderen van audiodata, wat in een snellere game-ervaring resulteert.

"Er is audio die je of download of via een cd installeert, en dan decomprimeert", zegt lead engineer bij Respawn Richard Baker in een interview met Eurogamer. "We konden ook de audio van een cd laten decomprimeren, maar we maakten ons zorgen over de minimale specificaties en het feit dat een duoprocessor een groot deel van één processor zou gebruiken alleen maar om audio te decomprimeren."

Titanfall verschijnt op 13 maart in Europa.

Bekijk op YouTube

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Titanfall

Xbox One, Xbox 360, PC

Related topics
Over de auteur
Nathan Van Coillie avatar

Nathan Van Coillie

Biersommelier

Van achter zijn toetsenbord beoordeelt Nathan games, literatuur, films en muziek, plant hij afrekeningen tegen taalbarbaren en geeft hij commentaar op snookerwedstrijden... aan zichzelf.
Reacties