Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Microsoft rolt grote Xbox One update uit

Klaarstomen van de console voor release Titanfall.

Microsoft geeft de Xbox One een grote update voor maart. Het verbetert onder andere de matchmaking en vriendenfuncties, met het oog op de verschijning van Titanfall op 11 maart. De baas van de productafdeling van Xbox Marc Whitten zet op Xbox Wire uiteen wat de veranderingen zijn.

Op sociaal vlak zie je voortaan de vriendenlijst sneller. Die staat nu centraal op de Friends-app. Party chat staat vanaf nu altijd standaard aan en je kan ook spreken met vrienden die een andere game aan het spelen zijn. Er is ook een lijst met 'recente spelers,' zodat je in contact blijft met mensen die je hebt leren kennen.

Op technisch vlak is er nu volledige ondersteuning voor live streaming via Twitch. Je activeert de functie door "Xbox broadcast" te zeggen tegen de Kinect-camera. Er zijn ook meer geluidsopties via Dolby Digital. Apparaten met enkel een optische input krijgen geluid via 5.1 Dolby Digital. De console heeft vanaf de update een mogelijkheid tot een output van 50Hz. Vooral handig voor Europeanen die televisie kijken op hun Xbox One en vòòr de update problemen hadden met de frame rate.

Whitten bedankt tenslotte alle spelers voor hun feedback en belooft in de toekomst tevens ondersteuning voor een externe harde schijf.

Cover image for YouTube videoA Guided Tour of Everything New in the Xbox One March Update

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

Related topics
Over de auteur
Carl Vander Maelen avatar

Carl Vander Maelen

Muggenzifter

Gepassioneerde gitarist die games zoveel als mogelijk in zijn doctoraat in het Recht probeert te betrekken.

Reacties