Microsoft geeft de Xbox One een grote update voor maart. Het verbetert onder andere de matchmaking en vriendenfuncties, met het oog op de verschijning van Titanfall op 11 maart. De baas van de productafdeling van Xbox Marc Whitten zet op Xbox Wire uiteen wat de veranderingen zijn.

Op sociaal vlak zie je voortaan de vriendenlijst sneller. Die staat nu centraal op de Friends-app. Party chat staat vanaf nu altijd standaard aan en je kan ook spreken met vrienden die een andere game aan het spelen zijn. Er is ook een lijst met 'recente spelers,' zodat je in contact blijft met mensen die je hebt leren kennen.

Op technisch vlak is er nu volledige ondersteuning voor live streaming via Twitch. Je activeert de functie door "Xbox broadcast" te zeggen tegen de Kinect-camera. Er zijn ook meer geluidsopties via Dolby Digital. Apparaten met enkel een optische input krijgen geluid via 5.1 Dolby Digital. De console heeft vanaf de update een mogelijkheid tot een output van 50Hz. Vooral handig voor Europeanen die televisie kijken op hun Xbox One en vr de update problemen hadden met de frame rate.

Whitten bedankt tenslotte alle spelers voor hun feedback en belooft in de toekomst tevens ondersteuning voor een externe harde schijf.

ADVERTENTIE

Over de auteur

Carl Vander Maelen

Carl Vander Maelen

Muggenzifter

Gepassioneerde gitarist die games zoveel als mogelijk in zijn doctoraat in het Recht probeert te betrekken.

Meer artikels van Carl Vander Maelen

Reacties (0)

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread

Gerelateerde content

Meest recent

VideoTrailer: zes minuten debuutgameplay Bloodborne

Kenmerkt zich door duidelijke Souls-invloeden.

Sim City 5 concept art gelekt

Eiiiiinnnndddeeellllliiiijjjjkkk!

Borderlands 2 heeft Steamworks

Hoera voor Steam Achievements!

Blizzard laat 600 mensen afvloeien

90% van ontslagenen werken niet in game ontwikkeling.

Advertentie