Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Interceptor Entertainment koopt 3D Realms

UPDATE: 3D Realms wordt verdergezet.

UPDATE: De nieuwe eigenaar van 3D Realms Mike Nielsen, vertelt dat hij het bedrijf wil verderzetten ondanks de huidige rechtszaak met Gearbox Software over de rechten op de naam Duke Nukem. Nielsen zegt dat hij niet in detail kan treden over de aanklacht, maar hij stelde de fans van Duke Nukem gerust: "We zitten nog niet zonder kauwgom."

Nielsen benadrukt dat Interceptor nog geen nieuwe Duke Nukem game heeft aangekondigd. "We hebben enkele hints online gezet en er waren lekken. Maar door de rechtszaak kunnen we nu geen uitleg geven over die aanwijzingen. Het enige wat we kunnen zeggen is dat we grote fans zijn van Duke Nukem. Ik moet voorzichtig zijn met mijn woorden."

Nielsen wil Interceptor graag als ontwikkelaar, terwijl 3D Realms uitgeeft. "Het merk 3D Realms draagt een enorme waarde. Het is één van de stichters van de moderne game-industrie. Ze hebben nog altijd verschillende interessante intellectuele eigendommen, maar tegelijk willen we ook nieuwe intellectuele eigendom maken met 3D Realms".

Het lot van 3D Realms-stichters Scott Miller en George Broussard is nog onduidelijk. Miller zou blijven werken met 3D Realms als 'creatieve raadgever'. Over de toekomst van Broussard wil Nielsen voorlopig niks kwijt.

ORIGINEEL: De Deense ontwikkelaar Interceptor Entertainment heeft uitgever 3D Realms gekocht. Dat maakt de baas van Interceptor Entertainment Frederik Schreiber op Twitter bekend.

3D Realms staat juridisch geregistreerd onder de naam Apogee Software Ltd. Hoewel Schreiber de merknaam Rise of the Triad in zijn tweet vermeldt, behoort dit merk niet tot het portfolio van Apogee Software Ltd. maar tot ontwikkelaar Apogee Software LLC.

Onlangs startte Gearbox Software een proces tegen Interceptor Entertainment en 3D Realms wegens ongeoorloofd gebruik van de merknaam Duke Nukem. De twee bedrijven ontwikkelen volgens Gearbox het spel Duke Nukem: Mass Destruction zonder de nodige toestemming voor het naamgebruik.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Bombshell

PS4, Xbox One, PC

Duke Nukem Forever

PS3, Xbox 360, PC

Related topics
Over de auteur
Carl Vander Maelen avatar

Carl Vander Maelen

Muggenzifter

Gepassioneerde gitarist die games zoveel als mogelijk in zijn doctoraat in het Recht probeert te betrekken.
Reacties