Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Investeerder spoort Nintendo aan tot in-app aankopen

"Laat Mario hoger springen voor $0,99."

Investeerder Seth Fischer schrijft Nintendo een brief, waarin hij het bedrijf aanspoort in te springen op de mobiele markt en met name de mogelijkheid aldaar tot in-game aankopen. Fisher is de manager van een beleggingsfonds dat aandelen heeft in Nintendo.

"We denken dat Nintendo veel winst maakt, als het juiste team zich focust op games met een in-game inkomstenmodel. Denk je eens in: laat spelers $0,99 betalen om Mario iets hoger te laten springen," stelt Fisher in de brief die via The Wall Street Journal aan het licht is gekomen.

Volgens Fisher zijn dezelfde mensen die als kind Super Mario, Donkey Kong, en The Legend of Zelda speelden nu onderdeel van een smartphone-doelgroep die door analisten wordt gewaardeerd op 100 miljard dollar.

Nintendo heeft reeds aangegeven geen interesse te hebben in het ontwikkelen van games voor smartphones en tablets. Wel wil het bedrijf de platforms meenemen in toekomstige strategieën, bijvoorbeeld door de Nintendo Network ID ermee te integreren.

Bekijk op YouTube

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

Related topics
Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!
Reacties