Stephen Elop wordt nieuwe baas van Xbox

Wil volgens geruchten game-afdeling van Microsoft verkopen.

Stephen Elop wordt de nieuwe baas van Microsofts afdeling 'Apparaten en Studios'. Elop zou op termijn overwegen om de Xbox-tak van Microsoft te verkopen. Dat zegt een verslag van analysebedrijf Bloomberg

Elop volgt Julie-Larson Green op. Onder haar leiding kwam de Xbox One uit in november 2013. Ze zet nu een stap opzij door over te gaan naar de 'Applicaties en Diensten' afdeling van Microsoft. Daardoor komt Elop nu aan het hoofd van de afdeling „Apparaten en Studios". Naast Xbox bevat dezelfde afdeling ook Microsoft Surface, Windows Phone en Microsoft Studios.

De Canadese Elop wil Microsoft opnieuw richten op zijn kerntaken en denkt erover om zijtakken van het bedrijf te laten vallen. "Elop wil het Office-pakket benadrukken en de focus van Microsft verscherpen door het verwijderen van zijtakken van het bedrijf. Zo zou hij het kostelijke Bing laten verdwijnen en ook gezonde afdelingen zoals de Xbox game-console verkopen mochten ze niet noodzakelijk zijn in de bedrijfsstrategie," zo leest het verslag van analysebedrijf Bloomberg uit november 2013.

Baas van Microsoft Studios Phil Spencer laat weten dat hij al met Elop heeft gesproken over Xbox. "Ik ben erg blij met de gesprekken die we hebben gevoerd," zo leest een bericht van Spencer op de sociale netwerkssite Twitter. Gisteren kondigde Microsoft nog een nieuwe Xbox One-bundel voor het Verenigd Koninkrijk aan.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Gerelateerde games

Over de auteur

Carl Vander Maelen

Carl Vander Maelen

Muggenzifter

Gepassioneerde gitarist die games zoveel als mogelijk in zijn doctoraat in het Recht probeert te betrekken.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread