Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Sega verliest handelsmerk van Shenmue

Patent and Trademark Office schrapt registratie.

Sega is niet langer de eigenaar van het handelsmerk Shenmue. Het Patent and Trademark Office (PTO) van de Verenigde Staten heeft Sega's registratie geschrapt. Een te lange periode van inactiviteit is de reden.

Volgens sectie acht van de Trademark Act moet Sega een verklaring indienen voor doorlopend gebruik van een handelsmerk of niet-gebruik met rechtvaardiging. Dat gebeurt tussen het vijfde en zesde jaar na registratie en opnieuw tussen het negende en tiende jaar. Sinds de registratie van Shenmue in 2002 is die laatste stap niet voltooid.

Daarvoor zijn twee redenen mogelijk. Ofwel kon Sega niet rechtvaardigen waarom het bedrijf het merk Shenmue niet meer gebruikt, ofwel heeft het PTO helemaal geen verklaring voor verder gebruik gekregen.

Dat Sega geen plannen meer heeft om een vervolg te geven aan de Shenmue-reeks valt niet uit te sluiten. De fans wachten sinds 2001 nochtans op een vervolg: het einde van Shenmue II eindigt met een cliffhanger.

Cover image for YouTube videoShenmue II Ending: The story goes on...

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Shenmue

Video Game

Shenmue II

Xbox

Related topics
Over de auteur
Nathan Van Coillie avatar

Nathan Van Coillie

Biersommelier

Van achter zijn toetsenbord beoordeelt Nathan games, literatuur, films en muziek, plant hij afrekeningen tegen taalbarbaren en geeft hij commentaar op snookerwedstrijden... aan zichzelf.

Reacties