Releasedatum Wolfenstein: The New Order bekend

Bestel alvast en krijg toegang tot de mysterieuze Doom-bčta. 

Wolfenstein: The New Order is vanaf 23 mei 2014 verkrijgbaar voor pc, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360 en Xbox One. Dat maakt uitgever Bethesda Softworks zojuist bekend.

De 'first-person action-adventure shooter' speelt zich af in een alternatief universum tijdens de jaren '60, waarin het naziregime de Tweede Wereldoorlog heeft gewonnen door geavanceerde technologie in te zetten. Metershoge mechs, robothonden en futuristische wapens domineren het slagveld.

Bestel je de game alvast, dan krijg je in een later stadium toegang tot de zogenaamde 'Doom bèta.' Dat is opvallend, omdat er nog geen aankondiging heeft plaatsgevonden van een nieuwe Doom-game. Vooralsnog is niet duidelijk of de bèta Doom 4 betreft of een hele andere game.

Doom 3 lanceerde voor het eerst in 2004. In 2012 bracht Bethesda de horror shooter opnieuw uit onder de noemer BFG Edition. Vorig jaar werd bekend dat het werk aan een nieuwe Doom-game volledig bleek geschrapt. Ontwikkelaar id Software begon helemaal opnieuw, omdat de kwaliteit van de eerdere versie ondermaats was.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Randolf Bouwma

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread