Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Microsoft onthult Xbox One update voor maart

Onder meer ondersteuning voor groepsgesprekken en veranderingen aan vriendenlijst.

De Xbox One krijgt in maart een update die onder meer de sociale functies van de spelcomputer verfijnt. Dat maakt Microsoft vandaag bekend.

Wanneer je na de update met verschillende mensen een groept vormt, schakelt de console de audio voor een groepsgesprek onmiddellijk aan. Ook kun je na de update weer spreken met vrienden die verschillende games spelen. Dit kon voorheen enkel via Skype.

De andere grote verandering heeft betrekking op de vriendenlijst. Microsoft verplaatst deze lijst van de categorie 'Sociale Berichten' naar de 'Vrienden'-applicatie. Er komt ook een optie om vrienden uit te nodigen voor een multiplayermatch die je op dat moment speelt, alsook een lijst van recente online medespelers. Via die laatste optie zoek je gemakkelijk mensen op met wie je hebt samengespeeld.

Ondertussen maakt Microsoft spreekbuis Larry 'Major Nelson' Hryb op de sociale netwerksite Twitter bekend dat de update voor februari een week later komt. Via deze update wordt het onder andere mogelijk om de vrije opslagruimte van je console te zien, de resterende energie in de batterijen van de Xbox One controller te controleren en komt er ondersteuning voor een USB-toetsenbord.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

Related topics
Over de auteur
Carl Vander Maelen avatar

Carl Vander Maelen

Muggenzifter

Gepassioneerde gitarist die games zoveel als mogelijk in zijn doctoraat in het Recht probeert te betrekken.

Reacties