Goat Simulator onderweg naar Steam

UPDATE: Releasebl‚‚‚‚htum bekend. 

UPDATE: Goat Simulator lanceert op 1 april, zo maakt Coffee Stain Studios vandaag bekend. Ook de ondersteuning voor Steam Workshop is verduidelijkt: naast eigen missies en levels bouw je er ook nieuwe geiten mee.

Bestel je de game alvast, dan krijg je drie dagen eerder toegang.

ORIGINEEL: Zweedse ontwikkelaar Coffee Stain Studios brengt in de aankomende lenteperiode Goat Simulator uit op Steam. De game is alvast te bestellen voor tien dollar op de officiële site, die dankzij de populariteit op moment van schrijven slecht bereikbaar is.

Volgens Coffee Stain Studios is Goat Simulator geïnspireerd door old-school skating games. Dit keer ben je echter geen skater maar een geit, en scoor je geen punten door trucjes te doen maar door de omgeving te slopen. Ook kun je met je tong objecten vastpakken en zo mensen achtervolgen met een houten bankje of een bijl, zoals onderstaande trailer toont.

Goat Simulator startte als grap, toen de ontwikkelaar achter tower defence/first-person shooter Sanctum een filmpje met zogenaamde alfa-gameplay online zette. De video werd in korte tijd zo'n grote hit, dat is besloten de volledige game alsnog te maken. Dat was eerst helemaal niet de bedoeling: "Okay internet, jij wint. Het ziet er naar uit dat Goat Simulator onze volgende game wordt," aldus Coffee Stain Studios. Het team noemt de ervaring ook wel 'de next-gen geitensimulator die je altijd al wilde spelen.'

Naast online leaderboards voor de geiten die de meeste schade aanrichten is er ook ondersteuning voor de Steam Workshop gepland. Yeah.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Randolf Bouwma

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread