Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

The Last of Us wint 'Game van het Jaar' op de DICE Awards 2014

Survivalgame van Naughty Dog verzilvert tien van dertien nominaties.

Op de jaarlijkse DICE Awards in Las Vegas heeft Naughty Dog's The Last of Us tien prijzen gewonnen. De game startte al als favoriet, met dertien nominaties in 24 categorieën.

Naast de hoofdprijs voor 'Game van het Jaar' heeft The Last of Us ook de prijs voor 'Beste Regie', 'Beste Verhaal' en 'Adventure Game van het Jaar' gewonnen. De medaille voor 'Beste Acteerprestatie' gaat naar Ashley Johnsonn die haar stem aan het hoofdpersonage Ellie verleent.

Ook Plants vs Zombies 2: It's About Time en BioShock Infinite zijn meermaals in de prijzen gevallen. Zo won de game van Electronic Arts awards voor 'Beste Mobiele Game' en 'Beste Casual Game van het Jaar' en bemachtigde Irrational Games prijzen voor 'Beste Soundtrack' en 'Beste Actie Game van het Jaar.'

Sinds 2002 organiseert de Academy of Interactive Arts & Sciences de DICE Awards. Al iets langer introduceert de organisatie jaarlijks gameontwikkelaars in de eigen 'Hall of Fame.' Sam Houser, diens broer Dan Houser en Leslie Benzies zijn dit jaar als medeoprichters van Rockstar Games in deze categorie opgenomen.

Bekijk op YouTube

Read this next