Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

EA Sports 2014 FIFA World Cup Brazil in april naar PlayStation 3 en Xbox 360

Maar niet naar PlayStation 4 en Xbox One.

In navolging van een tweet die als teaser diende heeft EA Sports vandaag officieel 2014 FIFA World Cup bevestigd. De nieuwste voetbalgame is vanaf 17 april wereldwijd te verkrijgen.

Naar verluidt zal deze titel de meeste speelmodi ooit hebben in een toernooiversie van de populaire voetbalgame. Daarnaast zijn er allerlei vernieuwingen en verbeteringen op voorganger FIFA 14.

Dankzij een zogenaamd 'Explosive Movement'-systeem kunnen spelers vlot versnellen, vertragen en van richting veranderen met en zonder bal. De 'World Class Control'-functie laat spelers toe beter te dribbelen en gerichter te passen.

Er is keuze uit 203 landenteams, 7469 spelers en 21 nieuwe stadions. Daaronder zijn de twaalf authentieke stadions van de Wereldbeker in Brazilië vertegenwoordigd. De 'Live City'-feature toont de spelers tussenfilmpjes van fans in hun thuislanden die reageren wanneer een ploeg scoort.

EA Sports noemt 'In Road to the FIFA World Cup' de meest diepgaande toernooimodus van welke EA Sports-titel dan ook. Spelers gaan van de kwalificatieronde naar de groepsfase op de Wereldbeker terwijl ze luisteren naar meer dan 50 uur opgenomen commentaar.

Op Twitter meldt EA Sports dat de nieuwe game exclusief voor PlayStation 3 en Xbox 360 verschijnt. In een verklaring aan Videogamer verduidelijkt de ontwikkelaar dat het team met de beste middelen zo veel mogelijk mensen wil bereiken. Eigenaars van een PlayStation 4 of Xbox One krijgen in FIFA 14 echter nog voldoende aanvullende 'World Cup'-content.

Bekijk op YouTube

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

2014 FIFA World Cup Brazil

PS3, Xbox 360

Related topics
Over de auteur
Nathan Van Coillie avatar

Nathan Van Coillie

Biersommelier

Van achter zijn toetsenbord beoordeelt Nathan games, literatuur, films en muziek, plant hij afrekeningen tegen taalbarbaren en geeft hij commentaar op snookerwedstrijden... aan zichzelf.
Reacties