The Witness ondersteunt virtual reality

Jonathan Blow keurt de techniek goed.

Vorig jaar hintte Jonathan Blow er zelf al naar op zijn blog, maar nu is het officieel: The Witness is speelbaar op virtual reality systemen. Blow werkt nauw samen met Valve om zijn toekomstige first-person puzzelgame compatibel te maken met Valve's eigen prototype en andere commerciële producten zoals de Oculus Rift.

"Ik was pessimistisch over de virtual reality-systemen van de nabije toekomst. Ik had echter het geluk om kennis te maken met het prototype van Valve. Die bleek zoveel beter te werken dan de systemen die ik voordien kende, en ik was meteen onder de indruk," aldus Blow.

Jonathan schrijft vol lof over wat hij zag en de mogelijkheden van virtual reality in het algemeen: "Ik beeldde me direct in games te ontwikkelen die voordien onmogelijk waren; het is niet alleen de zaak dat het systeem je onderdompelt, maar dat het games in het algemeen naar nieuwe plaatsen brengt."

Blow: "Daarom ondersteunen we het apparaat (evenals gelijkaardige apparaten) met The Witness. Ik kijk er echt naar uit om te zien wat er verder specifiek voor deze technologie wordt ontwikkeld."

De virtual reality-ondersteuning van The Witness moest de afgelopen tijd geheim blijven. Valve maakte echter onlangs zelf bekend samen te werken met Oculus, om virtual reality in videogames werkelijkheid te maken.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Bruce Vandeweyer

Bruce Vandeweyer

Moraalfilosoof

Begon in de kleuterschool met gamen en is sindsdien nooit gestopt. Ontwikkelde de afgelopen jaren een bijna ongezonde Dark Souls obsessie, waarvan hij vandaag probeert af te kicken door zich toe te leggen op adventure en indie games.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread