GTA Online - tips: hoe speel je GTA Online en wat zijn de beste eerste stappen?

GTA Online: we leggen je uit hoe GTA Online in elkaar zit en hoe je het beste aan deze game start.

GTA Online - hoe speel je GTA Online en wat zijn de beste eerste stappen?

Wil je GTA Online spelen, maar weet je niet precies wat er van je wordt verwacht? In deze guide vind je informatie en tips om te starten, leer je snel geld te verdienen en hoe je ervoor zorgt dat andere spelers je niet zomaar omleggen.

Hulp nodig bij het uitspelen van de heists van GTA Online? Check dan eens onze GTA online heists guide en tips.

Wat is Grand Theft Auto Online?

GTA Online is een massively multiplayer online (MMO) game, maar je speelt eigenlijk maar met vijftien mensen tegelijkertijd. Online speel je in dezelfde wereld als je die kent uit de singleplayer game en je mag gaan en staan waar je wilt. Specifieke missies en activiteiten maken echter onderdeel uit van een instance -deze MMO-term betekent simpelweg dat je met de andere spelers in een gebied wordt geladen dat losstaat van de wereld waar alle andere spelers zijn.

Terwijl je online speelt kun je op ieder ogenblik worden aangevallen door andere spelers, dus blijf op je hoede. Wil je liever solo spelen, ga dan naar het menu van GTA Online en zet de instellingen op 'invite only.' Als je in je eentje speelt groeit je personage langzamer. De beste manier om te spelen is toch echt om samen te spelen met andere gamers en zo snel mogelijk leuke missies te ondernemen. Eenmaal in een instance ben je immers geen doelwit meer voor zogenaamde 'griefers,' oftewel spelers die GTA Online puur spelen om jou het leven zuur te maken.

Rockstar onderneemt maatregelen die het constant doden van andere spelers ontmoedigt, maar zodra mensen de vrijheid krijgen een rotzak te zijn, dan gebruiken ze die ook. Pas dus bijvoorbeeld op dat je niet direct door een sniper wordt uitgeschakeld zodra je het ziekenhuis uitloopt, en houd je ogen open voor voertuigen die voorzien zijn van een valstrik. Zie je een blitse wagen, kijk dan eens extra naar hoe 'ie geparkeerd staat. Lijkt het verdacht? Stap er dan niet in.

Ben je al gevorderd in GTA Online maar ben je op zoek naar manieren om snel geld te verdienen en je reputatie op te bouwen in GTA Online? Check dan zeker de tweede pagina van dit artikel!

Wat te doen zodra je in GTA Online arriveert?

Let op witte stippen

Andere spelers worden aangegeven door witte stippen. Zorg dan ook dat je je niet laat verrassen zodra er eentje op je afkomt. Wellicht is de andere speler op de vlucht van de politie of passeert hij je toevallig, maar de kans bestaat dat hij het op je voorzien heeft en niet rust voor je dood bent. Zoek snel cover, pak je pistool erbij en schat de situatie tijdig in. Vergeet daarbij niet dat de meeste winkels en andere bedrijven PvP (player versus player)-vrije zones zijn. Hier kan niemand je wat aan doen. Vertrouw je je medemens niet, dan kun je je hier altijd nog verschuilen.

Zoek vrienden, speel niet alleen

De beste manier om GTA Online te spelen is in een groep. Je kan zo andere spelers uitnodigen of wachten tot je zelf wordt uitgenodigd. Als je medespelers je niet naar de zin zijn, dan kun je altijd de groep verlaten en solo op avontuur gaan. Maar klikt het wel, dan kun je in het menu na een missie ervoor kiezen deze opnieuw te spelen met hetzelfde team. Alle spelers moeten er dan wel mee instemmen. Je kan er ook voor kiezen om met hetzelfde team juist een andere missie te starten.

Voor groepsactiviteiten krijg je 20 procent meer reputatie dan wanneer je solo speelt. Je kan ook missies opnieuw spelen voor de perfecte score, die gemakkelijker te behalen is als je weet wat er komt. Als alles lukt, krijg je een dikke reputatiebonus.

Je krijgt een premie op je hoofd zodra je een agressieve speler bent die veel andere spelers doodt. De kans bestaat dan dat anderen de jacht op je openen om die premie te verzamelen. Als je vervelend doet en mensen vaak uitscheldt is de kans groot dat je negatief wordt bestempeld door de community. Je wordt dan gezien als een 'Bad Sport,' waarbij je vaker in servers wordt geplaatst met andere mensen die elkaar graag het leven zuur maken.

En dan?

Als eerste: zoek een voertuig

Het is aanlokkelijk om de eerste wagen te pakken die je ziet zodra je Los Santos voor het eerst binnenstapt, maar dat doe je beter niet. Zoek specifiek naar een auto die bij je past, want de eerste die je steelt blijft je voertuig tot je een nieuwe kan kopen. In tegenstelling tot de singleplayer modus heb je niet direct toegang tot de beste wagens, dus je zal voor nu met minder genoegen moeten nemen.

Wanneer je wat geld hebt verzameld is het een goed idee om met je auto langs Los Santos Customs te gaan, waar je voor 2000 dollar een Tracker kan kopen. Deze vind je in het Loss/Theft Prevention menu en maakt het gemakkelijker je auto terug te vinden, mocht je hem kwijt raken. Ook is het slim je wagen te verzekeren. Dat is best duur, maar wel de moeite waard. Het kan immers zomaar gebeuren dat iemand anders je wagen steelt en hem op de bodem van de oceaan parkeert...

Als tweede: vind een goed wapen

De online versie van Los Santos is behoorlijk ruig en niet een plaats waar je wilt vertoeven met enkel een pistooltje op zak. Het is dus noodzakelijk dat je zo snel mogelijk op zoek gaat naar een beter wapen. Je hebt dan wellicht helemaal geen trek om het vuur te openen op andere spelers, maar je kan jezelf wel verdedigen zodra het nodig is.

Het beste wapen dat je kan kopen zodra je er genoeg geld voor hebt, is het wapen waar je zelf het beste mee om kan gaan. De keuze is dus simpel: koop het wapen dat je het meeste gebruikt in de singleplayer.

Ga naar de volgende pagina voor onze tips om snel veel geld te verdienen en je reputatie op te bouwen in GTA Online.

Of wil je eerder in je eentje het pretpark dat Los Santos is verkennen? Check dan bliksemsnel onze GTA 5 cheats voor PS4, PS3, pc en Xbox!

Als derde: koop een garage

Garages zijn niet goedkoop maar je kan er ook niet zonder. Je kan er immers je auto's in opslaan zodat je ze niet meer kwijtraakt.

Vergeet je daarbij niet in te schrijven voor de Rockstar Social Club. Als je dat gedaan hebt en je hebt een in-game garage gekocht, dan kun je via de in-game browser op de website van Legendary Motorsports een gratis Elegy RH8 bestellen. Deze komt goed van pas bij straatraces.

Advertentie

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread