Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

SEGA kondigt Alien: Isolation aan

In ontwikkeling bij de makers van de Total War-serie.

Total War-ontwikkelaar Creative Assembly werkt aan Alien: Isolation. Uitgever SEGA kondigt de game zojuist officieel aan en bevestigt daarmee de geruchten die al een tijdje de ronde doen.

In Alien: Isolation zwerf je door een ruimtestation als Amanda Ripley, de dochter van hoofdrolspeelster Ellen Ripley uit de Alien-films. SEGA noemt de game een 'first-person survival horror-ervaring' en in de eerste gameplaybeelden zijn dan ook geen geweren te zien. De focus ligt op het ontdekken van de omgevingen, het vinden van voorwerpen en het oplossen van puzzels.

Ondertussen word je op de hielen gezeten door de bekende Xenomorph, die volgens de makers intelligent, vijandig, meedogenloos, wreed en niet te stoppen is. Met een crafting-systeem probeer je het toch: door materialen te verzamelen en te combineren maak je je eigen survivalgereedschap.

Alien: Isolation komt eind 2014 uit voor pc, PlayStation 4 en Xbox One. Onze Britse collega's hebben alvast een videopreview voor je klaarstaan, en SEGA presenteert daarnaast de aankondigingstrailer.

Cover image for YouTube videoAlien: Isolation - Preview - Eurogamer
Cover image for YouTube videoAlien: Isolation Official Announcement Gameplay Trailer -- "Transmission" [UK]

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Alien: Isolation

Android, iOS, PS4, Xbox One, PS3, Xbox 360, PC, Nintendo Switch

Related topics
Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties