Samsung brengt eigen controller uit voor Galaxy-smartphones

Past onder meer op de Galaxy S III, S4 en Galaxy Note II/3.

Samsung onthult een eigen controller voor Galaxy-smartphones. Deze is compatibel met alle Android 4.1 Galaxy-toestellen, zolang ze tussen de 4 t/m 6,3 inch groot zijn. Zo werken de Samsung Galaxy S III, S4 en de Samsung Galaxy Note II/3 er bijvoorbeeld mee.

De gamepad werkt via Bluetooth, en via een uit te schuiven standaard is het mogelijk je telefoon aan de controller vast te klikken. Door op de Play-knop te drukken, wordt de nieuwe Mobile Console-applicatie geopend. In dit menu zijn alle games opgenomen die controller-ondersteuning hebben voor smartphones.

Vooralsnog zijn er 35 Android-games mee te spelen, waaronder Need for Speed: Most Wanted, Virtua Tennis Challenge en Prince of Persia: The Shadow and the Flame. Volgens Samsung groeit dat aantal nog in de toekomst.

Samsung's controller wordt de komende weken uitgerold, onder andere in Europa. Een adviesprijs is nog niet bekend, en op de Nederlandse website van Samsung is de gamepad nog niet te bestellen. Maar wel al te bekijken.

samsung

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Randolf Bouwma

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread