Originele programmering begin 2014 naar Xbox One en Xbox 360

Exclusieve televisieprogramma's voor Live-leden.

Microsoft hoopt in het eerste of het tweede kwartaal van 2014 de eerste originele programmering naar Xbox Live-leden te brengen. Dat vertelt Microsofts TV-topvrouw Nancy Tellem aan filmwebsite Variety.

Volgens Tellem loopt Microsoft iets achter op de oorspronkelijke planning, omdat het lastig blijkt de mogelijkheden van het Xbox-platform uit te leggen aan Hollywood. "We zijn geen Netflix en we zijn ook geen Amazon. We zijn iets compleet anders," aldus Tellem.

Als voorbeeld geeft Tellem het interactief en sociaal maken van televisieseries op Xbox One middels Kinect, hoewel ze er direct bij zegt dat wanneer een serie niet aanslaat, interactieve features daar weinig verandering in brengen.

Vooralsnog is Microsoft nog zoekende naar content die goed past bij Xbox-bezitters. Op de afgelopen E3 werd duidelijk dat Steven Spielberg werkt aan een Halo-serie. Dat is tot dusver het enige originele programma dat bekend is gemaakt.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Randolf Bouwma

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread