Twitch verbant streamen van PS4-game PlayRoom

Men streamde er meer mee dan enkel games...

Streamingdienst Twitch heeft de PlayStation 4-game PlayRoom tijdelijk verbannen. De komende tijd kunnen gamers PlayRoom dus niet meer naar Twitch streamen. De game staat geïnstalleerd op nieuwe PlayStation 4-systemen.

"We hebben PlayRoom verbannen omdat de app vooral werd gebruikt voor niet-game gerelateerde content," vertelt een woordvoerder aan Joystiq. "Wellicht dat dit in de toekomst weer wordt teruggedraaid, wanneer meer mensen begrijpen dat de focus van PlayStation 4-streams op gaming moet liggen."

Via de PlayStation 4 kun je gameplay naar Twitch.tv streamen. Omdat PlayRoom gebruik maakt van de PlayStation Eye Camera, had men al snel door dat je daarmee jezelf en je omgeving live kon tonen. Zo startte een Amerikaans stel The Spartan Show, waar kijkers live konden inbellen. Sony-topmannen Shuhei Yoshida en Adam Boyes belden tijdens de uitzending, om te laten weten hoe leuk ze het vonden dat PlayRoom hiervor werd gebruikt.

Een andere stream bleek minder geslaagd. Een man gebruikte PlayRoom om de borsten van zijn dronken en laveloze vriendin live te streamen. Later kleedde hij haar volledig uit. Twitch greep in en heeft de account ondertussen verbannen.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Randolf Bouwma

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread