Sony-topman: 'We zien Nintendo graag succesvol'

Shuhei Yoshida heeft zelf twee Wii U's in huis.

Sony ziet Nintendo graag succesvol zijn, ondanks dat de twee bedrijven met elkaar concurreren. Daarover vertelt Sony Worldwide Studios-baas Shuhei Yoshida in een interview met IGN.

"Ik denk dat Nintendo en Sony hetzelfde doel voor ogen hebben: om zoveel mogelijk consumenten te kweken die graag games met controllers spelen, toch?" aldus Yoshida. "Ik heb thuis twee Wii U-consoles. Ik speel Wii U-games met mijn dochters, omdat het kindvriendelijke spellen zijn."

Yoshida denkt wel dat Nintendo's doel met de Wii U nog niet voldoende duidelijk is, waardoor consumenten in de war raken. Yoshida: "Ik weet niet precies wat Nintendo wilde op het moment van de lancering van de Wii U. Volgens mij zit Nintendo op de goede weg om een nieuwe generatie gamers op te leiden, maar de boodschap dat de Wii U ook voor 'core gamers' is vond ik maar onduidelijk."

Ondanks de tegenvallende verkoopresultaten van de Wii U ziet Yoshida de toekomst voor Nintendo toch zonnig in. "Ik denk dat Nintendo dit jaar een iets andere boodschap verkondigd, waardoor het lijkt dat men zich daar weer focust op waar men goed in is."

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Randolf Bouwma

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread