Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Sony-topman: 'We zien Nintendo graag succesvol'

Shuhei Yoshida heeft zelf twee Wii U's in huis.

Sony ziet Nintendo graag succesvol zijn, ondanks dat de twee bedrijven met elkaar concurreren. Daarover vertelt Sony Worldwide Studios-baas Shuhei Yoshida in een interview met IGN.

"Ik denk dat Nintendo en Sony hetzelfde doel voor ogen hebben: om zoveel mogelijk consumenten te kweken die graag games met controllers spelen, toch?" aldus Yoshida. "Ik heb thuis twee Wii U-consoles. Ik speel Wii U-games met mijn dochters, omdat het kindvriendelijke spellen zijn."

Yoshida denkt wel dat Nintendo's doel met de Wii U nog niet voldoende duidelijk is, waardoor consumenten in de war raken. Yoshida: "Ik weet niet precies wat Nintendo wilde op het moment van de lancering van de Wii U. Volgens mij zit Nintendo op de goede weg om een nieuwe generatie gamers op te leiden, maar de boodschap dat de Wii U ook voor 'core gamers' is vond ik maar onduidelijk."

Ondanks de tegenvallende verkoopresultaten van de Wii U ziet Yoshida de toekomst voor Nintendo toch zonnig in. "Ik denk dat Nintendo dit jaar een iets andere boodschap verkondigd, waardoor het lijkt dat men zich daar weer focust op waar men goed in is."

Cover image for YouTube video

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

Related topics
Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties