Game Freak: 'Geen plannen voor betaalde Pokémon DLC'

Betalen voor losse Pokémon zou merknaam beschadigen.

Pokémon-ontwikkelaar Game Freak heeft geen plannen om losse Pokémon aan te bieden als betaalde downloadbare content. Dat verklaren de makers in een interview met de Japanse website 4Gamer (via Siliconera).

"Dat is waar ik altijd direct 'nee' tegen zeg, het idee van het kopen van een losse Pokémon," zegt art director Ken Sugimori. "Dat is een visie die we al hebben sinds (Pokémon-bedenker) Satoshi Tajiri bij elk proces is betrokken."

Volgens Sugimori is die specifieke commerciële insteek beschadigend voor de merknaam. "Daarom hebben we The Pokémon Company opgericht, om het merk te beschermen. Stel dat we wel een Pokémon zouden aanbieden voor 100 yen (0,75 cent), dan moet daar wel echt een goede reden toe zijn."

Pokémon X en Y zijn niet helemaal vrij van betaalde extra content: voor vijf dollar per jaar kun je gebruik maken van de Pokémon Bank, waarmee je je zakmonsters online kunt bewaren. De dienst is optioneel en lanceert in december.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Randolf Bouwma

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread