Duizenden piraten getroffen door torrent pc-versie GTA5

Legitiem ogend bestand van 18 GB is enkel malware.

Op torrentsites doet een legitiem ogende torrent voor de pc-versie van Grand Theft Auto 5 de ronde, zo rapporteert WCCFtech. De torrent is 18 GB groot, is al duizenden keren gedownload en heeft daarmee wereldwijd veel computers geïnfecteerd met malware.

Onder de bestanden bevindt zich een setup-bestand, waar gebruikers wordt gevraagd een registratiecode in te voeren. In een meegeleverd tekstbestand staat een link naar een site waar de code zogenaamd is te vinden, maar daarvoor moet je eerst enquêtes invullen. Een veelgebruikte methode van oplichters, die op die manier persoonlijke informatie kunnen stelen.

Een daadwerkelijke pc-versie van de vijfde Grand Theft Auto is nog niet aangekondigd door ontwikkelaar Rockstar, ondanks maanden van hardnekkige geruchten. De game is vooralsnog enkel te koop voor PlayStation 3 en Xbox 360.

Update: Een pc-versie van GTA 5 is nu officieel bevestigd, samen met een release van de game op PlayStation 4 en Xbox One.

gta
Afbeelding via WCCFtech.

Advertentie

Ga naar comments (5)

Over de auteur

Randolf Bouwma

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (5)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread