Gerucht: Alien: Isolation in ontwikkeling bij Creative Assembly

"SEGA nam kritiek op Aliens: Colonial Marines erg serieus."

SEGA financiert mogelijk een nieuwe game in het Alien-universum. Deze draagt de naam Alien: Isolation en is in ontwikkeling bij Total War-maker Creative Assembly.

Daarover rapporteert gamesblog Kotaku op basis van een anonieme bron, in combinatie met de onlangs geregistreerde merknaam voor Alien: Isolation.

De game wordt omschreven als een first-person shooter met stealth en horror-elementen, die zijn inspiratie haalt uit BioShock en Dishonored. Hierin speel je Amanda Ripley, dochter van Ellen Ripley, de hoofdrolspeelster uit de Alien-films. Isolation speelt zich af op één ruimtestation, waar je veelal op de hielen wordt gezeten door één Xenomorph. Tegenstanders bestaan dan ook voornamelijk uit 'klonen' en vijandige soldaten.

Volgens de bron heeft SEGA de kritiek op Aliens: Colonial Marines erg serieus genomen, en wil uitgever dit keer een kwaliteitstitel afleveren. Daardoor werd eerder dit jaar besloten de game nog niet te onthullen op de E3-beurs, zoals wel de bedoeling was. Isolation staat gepland voor een release in 2014, voor de huidige en de volgende generatie spelcomputers.

Waarom je de vorige game beter links laat liggen, lees je in de Aliens: Colonial Marines review van Niels.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Randolf Bouwma

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread