'Artsen maken minder fouten door Super Monkey Ball 2'

Doktoren presteren beter als ze gamen voor een operatie.

Doktoren in het Florida Hospital Celebration Health-ziekenhuis spelen zes minuten voor aanvang van een operatie Super Monkey Ball 2, zo meldt de krant Orlando Sentinel. Uit onderzoek aldaar blijkt dat de artsen daardoor beter presteren.

Dr. James Rosser startte het onderzoek drie jaar geleden, waar meer dan 300 artsen aan meewerkten. Chirurgen die minstens drie uur per week gamen, maken 37 procent minder fouten, zijn 27 procent sneller en presteren over het algemeen 26 procent beter dan hun niet-gamende collega's.

"We hebben al deze informatie en daarmee besloten we artsen voortaan een warming-up te laten doen met Super Monkey Ball 2," verklaart Rosser. "Ik raad het elke chirurg aan. De reductie in het maken van fouten redt uiteindelijk de meeste levens."

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Randolf Bouwma

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread