Phil Harrison: 'Prestaties Xbox One verbeteren dankzij cloud-technologie'

Microsoft-topman geeft praktische voorbeelden van de voordelen.

In de nieuwste editie van het Engelstalige gamesmagazine MCV laat Microsoft-topman Phil Harrison zijn licht schijnen over de cloud-functionaliteiten van de Xbox One. Volgens Harrison zullen deze prestaties van de Xbox One gedurende de levensduur van de console alsmaar verbeteren.

In de ogen van de vicepresident van Microsoft houd je de markt fris en scherp door de technologie steeds te vernieuwen. Door ontwikkelaars telkens nieuwe mogelijkheden te bieden, blijven er nieuwe en innovatieve producten op de markt komen. De cloud-functionaliteiten van de Xbox One passen uitstekend in die visie, aldus Harrison.

Doordat de Xbox One zo sterk op de kracht van de cloud leunt, is het mogelijk om steeds nieuwe functionaliteiten toe te voegen en de prestaties van de spelcomputer te verbeteren. Gevraagd naar een voorbeeld van de cloud-mogelijkheden voor de gamer, geeft Harrison aan dat het voorstelbaar is dat je in een 'normale' winkel een game koopt en dat deze dan, nog voordat je je voordeur open hebt gedaan, al is gedownload op je Xbox One.

Heb je je console aangesloten op internet en daarmee de cloud, dan kan deze voortdurend kijken of er iets nieuws beschikbaar is en dit dan automatisch downloaden. Zo kun je gaan slapen, en wanneer je de volgende dag wakker wordt staat er iets nieuws klaar om te spelen.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Jorit de Kruijff

Jorit de Kruijff

Redacteur  |  Jorit

Onverslaanbaar met Fifa.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread