Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Gerucht: Europese tak Capcom verliest helft werknemers

Ontslagronde na tegenvallende westerse resultaten.

Mogelijk staat binnenkort meer dan de helft van het personeel binnen de Europese tak van Capcom op straat. Een woordvoerder vertelt daarover aan website MCV. Een grootschalige herstructurering kost veel werknemers hun baan.

De ontslagronde is het gevolg van tegenvallende financiële resultaten voor de gamesuitgever. Ondanks dat het bedrijf winstgevend is volgens het laatste financiële rapport, is de winst binnen de gamesdivisie met meer dan vijftig procent gedaald. Nadat de Amerikaanse tak eerder al op de schop ging, is het nu tijd voor Europa, aldus de bron.

Zowel Lost Planet 3 als DmC: Devil May Cry behaalden beide niet de verkoopresultaten die de uitgever voor ogen had. Beide titels zijn gemaakt door westerse ontwikkelaars, specifiek met het oog op westerse gamers.

Capcom's eigen Resident Evil 6 haalde de zeven miljoen verkochte exemplaren niet, terwijl er zeshonderd man aan de game meewerkten. De game zou meer dan honderd miljoen dollar hebben gekost om te maken.

Bekijk op YouTube

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

DMC Devil May Cry

PS3, Xbox 360, PC

Lost Planet 3

PS3, Xbox 360, PC

See 1 more

Resident Evil 6

PS4, Xbox One, PS3, Xbox 360, PC, Nintendo Switch

Related topics
Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!
Reacties