Valve kondigt eigen besturingssysteem aan

SteamOS is geboren.

In de eerste van drie aankondigingen onthult Valve dat er een eigen besturingssysteem op de markt komt: SteamOS.

SteamOS is volledig gericht op videogames. Het is een mix van het gratis open-source platform Linux en Valve's eigen code. Het is zo ontworpen dat gebruikers zelf aan de console kunnen sleutelen waarop het besturingssysteem draait. Daarnaast verloopt grafische verwerking sneller en werkt men momenteel om de vertraging op de invoer en audio te minimaliseren.

De software streamt onder meer je Steam-spellen, films en muziek van je computer naar je televisie. Ook belooft Valve dat het erg makkelijk wordt om games te delen met familieleden. Zo kunnen meerdere personen plezier beleven aan één aankoop. Bepaalde opties laten je echter toe om enkel die games te tonen aan je familie die jij kiest.

Je kan zelf alle info over deze onthulling lezen of wachten tot overmorgen. Dan geeft Valve zijn tweede geheim prijs. De grote onthulling volgt waarschijnlijk vrijdagavond.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Niels Jani

Niels Jani

Tekstspuier

Niels heeft een ongezonde obsessie voor alles wat met gamen te maken heeft. Zijn therapeut raadde hem dan ook aan om voor Eurogamer te beginnen schrijven.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread