Shooterontwikkelaars werken mee aan DualShock 4

PlayStation 4's controller dankt design aan spelontwikkelaars.

Spelontwikkelaars van grote shooters droegen bij aan het ontwerp van de DualShock 4. Dat zegt Mark Cerny in een gesprek met IGN. Cerny staat aan het hoofd van de ontwikkeling van Sony's nieuwe console.

"We stuurden onze prototypen ook door naar de ontwikkelaars van grote first-person shooters," aldus Cerny. We keken naar wat de best verkopende spellen waren. We vroegen hen vooral wat ze vonden van de plaatsing van de triggers, en hoe nauwkeurig je ermee kan spelen." De DualShock 4 zou daardoor de shooter-controller bij uitstek moeten zijn.

Cerny: "De spelontwikkelaars vormen een grote bijdrage aan het ontwerp van de nieuwe DualShock. We zijn heel tevreden over de samenwerking." De DualShock 4 introduceert veel nieuwigheden zoals een touchpad en een share-knop, waarmee je gameplay kan opnemen en online kan delen.

"We hebben belachelijk veel verschillende versies van de nieuwe controller gemaakt," vertelt Cerny, "en die hebben we allemaal laten testen door een groep gamers." Het huidig design van de controller is een optelsom daarvan geworden.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Lazlo Cootmans

Lazlo Cootmans

Redacteur  |  lazlocootmans

Student journalistiek die zich vooral met videogames bezighoudt. Ondanks dat hij niks tegen andere platformen heeft, speelt hij vooral games op z'n PlayStation of pc. Wanneer hij niet aan het gamen is of schrijft voor Eurogamer, schrijft hij verhalen of maakt hij muziek met z'n gitaar.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread