'Sony werkt aan Virtual Reality-bril voor PlayStation 4'

Gaat concurreren met Oculus Rift.

Sony is van plan een Virtual Reality-bril voor de PlayStation 4 op de markt te brengen, als antwoord op de Oculus Rift-bril van John Carmack. Dat rapporteren onze Britse collega's op basis van verschillende betrouwbare bronnen.

De headset zou zijn opwachting maken op de afgelopen Gamescom, maar daar werd op het laatste moment van afgezien. De onthulling ervan is opgeschoven naar 2014.

bril
Sony's HMZ-T2 3D-bril.

Intern wordt de Virtual Reality-bril getest met de racegame DriveClub. Volgens de bronnen kijken de spelers ermee de cockpit rond. Het apparaat werkt dan ook soortgelijk aan de Oculus Rift: je kijkt in de game om je heen door in het echt je hoofd te draaien met de VR-bril op je neus.

Sony experimenteert al langer met 3D-gaming. Zo koop je voor 800 euro de 'HMZ-T2-'bril, waarmee je 3D-films kan kijken en 3D PlayStation 3-games kan spelen.

Sony-baas Shuhei Yoshida houdt de lippen stijf op elkaar. "Daar zeggen we niets over," antwoordt hij aan Eurogamer tijdens de Gamescom-beurs. Sony Computer Entertainment Europe laat deze week ook niets los.

Ondertussen verklaart Oculus-topman Laird Malamed dat verschillende partijen interesse tonen in het bedrijf achter de Oculus Rift. Al langer wprdt gespeculeerd dat de bril mogelijke compatibiliteit krijgt met de spelcomputers van Sony, Nintendo en Microsoft. Vooralsnog werkt de Rift enkel met pc-games als Team Fortress 2.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Randolf Bouwma

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread