Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Bethesda: Nintendo kan lesje leren van Sony en Microsoft

"Communiceer beter met derde partijen."

Nintendo dient beter te communiceren met derde partijen, als het bedrijf wil dat externe ontwikkelaars hun games naar de Wii U brengen. Dat zegt Bethesda-topman Pete Hines bij een aflevering van Bonus Round op GameTrailers.

"Nintendo moet doen wat Sony en Microsoft allang doen," aldus Hines. "Die twee betrekken ons al vroeg bij hun plannen voor de volgende generatie: 'Dit is hoe we het doen, dit is de planning, we denken dat het zo uitpakt en we horen graag jullie mening.' Dat zijn voorbereidingen waar veel tijd in zit."

Hines: "Als je tegen ons zegt, 'we maken een apparaat, zo werkt 'ie en jullie moeten er games voor maken,' tja, zo werkt het bij ons niet. Bethesda focust zich liever op de partijen die meer betrokken zijn om de plannen van het team te verwezenlijken."

Momenteel zijn er dan ook geen games van Bethesda voor de Wii U on ontwikkeling. Games als The Elder Scrolls Online, Wolfenstein: The New Order en Shinji Mikami's The Evil Within slaan Nintendo's spelcomputer over.

Bekijk op YouTube

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

The Elder Scrolls Online

PS5, Xbox Series X/S, PC, Mac

Awaiting cover image
See 2 more

The Evil Within

PS4, Xbox One, PS3, Xbox 360, PC

Wolfenstein: The New Order

PS4, Xbox One, PS3, Xbox 360, PC

Related topics
RPG
Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!
Reacties