'Whore of the Orient een schande voor de Chinese cultuur'

Aankomende game van L.A. Noire-makers nu al onder vuur. 

"Whore of the Orient is een poging de Chinese cultuur en diens historie en tradities zwart te maken." Dat zegt City of Monash-gemeenteraadslid Jieh-Yung Lo. De aankomende game van voormalig Team Bondi (L.A. Noire)-teamleden is nog lang niet af, maar ligt nu al onder vuur.

Lo is van plan teamleider Kennedy Miller Mitchell voor de Human Rights Commission te slepen op grond van 'zwartmakerij van het Chinese ras.'

"Het pijnpunt ligt meer bij het woord 'Orient' dan bij 'Whore,' zegt Lo tegenover de Australische krant Sydney Morning Herald. "Het O-woord toont in die zin gelijkenissen met het N-woord in Amerika. Het is een 19e-eeuws begrip dat vooral pijnlijk is voor Chinese ouderen. Het was een donkere tijd in China, en men wil daar niet aan terugdenken."

In 2011 noemde schrijver Brendan McNamara Whore of the Orient 'het beste onvertelde verhaal van de twintigste eeuw.' Verder is er nog bar weinig over de titel bekend. De ontwikkeling ervan wordt gesteund door het Australische filmfonds, iets wat Lo ook in het verkeerde keelgat schiet.

Lo: "Australische instituties dienen juist initiatieven te steunen die de band tussen Australië en zijn Chinese inwoners ten goede komt. We moeten vertrouwen en begrip naar elkaar kweken, en juist niet negativiteit en tweestrijd tussen de culturen voeden."

Jieh-Yung Lo wil dat de ontwikkeling van de game wordt gestaakt. Wegens privacyredenen is niet duidelijk of Lo al daadwerkelijke stappen heeft ondernomen.

Gelekte beelden van Whore of the Orient vind je hieronder.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Randolf Bouwma

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread