Releasedatum Baldur's Gate II: Enhanced Edition in zicht

Opgepoetste RPG ziet binnenkort dan toch het daglicht.

Baldur's Gate II: Enhanced Edition verschijnt 15 september voor de pc, Mac, iPad en Android-tablets. Dat maakt ontwikkelaar Overhaul Games bekend.

De opgepoetste versie van BioWare's klassieke RPG bevat standaard zowel de hoofdgame 'Shadows of Amn' als de uitbreiding Throne of Bhaal. Net zoals de Enhanced Edition van de eerste Baldur's Gate heeft Overhaul Games zelf content bijgevoegd, waaronder vier unieke personages en de quests die daarbij horen.

Op iOS en Android zijn deze personages optioneel bij te kopen. De standaardprijs valt daardoor wel lager uit dan de pc en Mac-versie, waar je de extra content er automatisch bijkrijgt.

Eerder raakte Overhaul in de contractuele problemen met uitgever Atari rond de eerste Baldur's Gate: Enhanced Edition. Daardoor is de game een tijdje uit de verkoop gehaald op iOS, en liep de ontwikkeling van Baldur's Gate II vertraging op.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Randolf Bouwma

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread