'Microsoft's IllumiRoom te duur voor gemiddelde consument'

Augmented Reality-project kost duizenden dollars om na te bouwen.

Microsoft's Augmented Reality-project IllumiRoom komt voorlopig nog niet op de markt. De apparatuur is te duur voor de gemiddelde consument, waardoor het experiment momenteel blijft steken in de researchfase.

Xbox One-topman Albert Penello spreekt daarover met AusGamers. "Het is supercool als je in een laboratorium zit en je met het geld van Microsoft een vette setup kan bouwen," aldus Penello, "maar het kost de gemiddelde koper duizenden dollars om zoiets thuis na te maken."

IllumiRoom is een concept dat vorig jaar voor het eerst werd gepresenteerd. Een Kinect-camera werkt samen met een projector om de gamebeelden van de televisie naar buiten te projecteren. Zo wordt de hele kamer omgetoverd tot spelwereld.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Randolf Bouwma

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread