Microsoft moet releasedatum Xbox One "ophoesten"

EA's Peter Moore vindt de onduidelijkheid maar niets.

Peter Moore van Electronic Arts vindt dat de releasedatum van de Xbox One veel te lang onbekend blijft.

"Microsoft moet een datum ophoesten," vindt de topman van het bedrijf in een interview met Games Industry. Hij benadrukt dat in eerdere console generaties, concurrerende systemen nooit zo dicht bij elkaar lanceerden. Dit geldt overigens niet voor onder andere België en Nederland, waar de lancering van de Xbox One pas in 2014 gebeurt. De PlayStation 4 lanceert in (geheel) Europa op 29 november.

"Dit is nog nooit gebeurd," zegt Moore over de vrijwel simultane Xbox One lancering in de rest van Europa en Noord-Amerika. "Voorheen bestond altijd een periode tussen twee [concurrerende] consoles waarin we ons palet reinigden en voortgingen." Deze aankomende generatie vervallen zowel de PlayStation 3 als de Xbox 360 vrijwel tegelijkertijd naar de tweede plaats wanneer hun jongere broertjes verschijnen. "Wie weet kan het binnen een week gedaan zijn. Microsoft moet maar eens een releasedatum ophoesten."

De aanloop naar Xbox One lancering verloopt niet zo soepel als de opmars die Sony's PlayStation 4 maakt. Naast de vertraagde lancring in Europa, bevatte de Xbox One eerder enkele consument onvriendelijke eigenschappen - Microsoft heeft deze inmiddels grotendeels aangepast. Na dit debacle stapte hoofd van de Xbox-afdeling Don Mattrick op. Vandaag bleek ook de IllumiRoom te duur voor consumenten.

1
Electronic Arts' operationeel directeur Peter Moore

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Dirk Schuit

Dirk Schuit

Zieltjesverliezer

Dirk is een Einzelgänger met een voorliefde voor co-op.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread