Nintendo kondigt Nintendo 2DS-handheld aan

Goedkopere versie van de 3DS speelt 3DS-games af in 2D.

Nintendo kondigt zojuist de Nintendo 2DS aan. Deze handheld is onderdeel van de Nintendo 3DS-familie en kan dus Nintendo 3DS-games afspelen... maar niet in 3D.

nintendods

In Amerika lanceert de spelcomputer voor $129.99 dollar, vijftig dollar goedkoper dan de Nintendo 3DS daar nu is. Op 12 oktober ligt de Nintendo 2DS daar in de winkels, op dezelfde lanceerdatum als Pokemon X en Y.

Nintendo Nederland heeft een video uitgebracht waaruit op te maken valt dat de handheld ook hier vanaf 12 oktober verkrijgbaar is, in het blauw/zwart en het wit/rood.

De Nintendo 2DS heeft net als de Nintendo 3DS twee schermen, maar de design van het apparaat heeft meer weg van een tablet (of een blok kaas!). De handheld speelt tevens de Nintendo DS-games van de vorige generatie af.

3DS-functionaliteiten als draadloos internet, online multiplayer en downloaden vanuit de eShop zijn gewoon aanwezig. Er zit een mono-speaker op de handheld, maar via de hoofdtelefooningang is stereo-geluid nog steeds mogelijk.

Nintendo wil hiermee een breder publiek aanspreken wegens het goedkopere prijskaartje. Dat wordt mogelijk gemaakt door het scherm van de 2DS, die niet dezelfde 3D-functionaliteit heeft als zijn 'grote broer.'

De spellengigant uit Japan benadrukt dat het nog altijd blijft investeren in 3D-games voor de Nintendo 3DS.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Randolf Bouwma

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread