Gran Turismo 6 wordt niet naar Vita overgezet

Sony vindt het moeilijk om de racegame naar de handheld om te zetten.

Shuhei Yoshida, baas van Sony Worldwide Studios, beweert dat het overzetten van Gran Turismo 6 van de PlayStation 3 naar de PlayStation Vita erg lastig is. De Vita zou niet krachtig genoeg zijn om het spel goed te draaien.

De Japanner verklaart in een interview met IGN dat Gran Turismo 6 heel veel kracht van de PlayStation 3 vereist en dat Sony's handheld die kracht gewoonweg niet bezit. "Ik verwacht niet dat het spel in z'n geheel op de PlayStation Vita zal draaien, dus er zijn ook geen plannen voor een port."

Baas van ontwikkelaar Polyphony Digital, Kazunori Yamauchi, liet daarentegen eerder al weten dat een PlayStation 4 versie van het spel niet is uitgesloten. Dat zou geen onlogische stap zijn voor de uitgever gezien de vele titels die de komende maanden hun opwachting maken voor zowel de huidige als de komende generatie consoles.

Gran Turismo 6 is vanaf komende december beschikbaar op de PlayStation 3. Over de mogelijke PlayStation 4 versie is nog geen informatie vrijgegeven.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Lazlo Cootmans

Lazlo Cootmans

Redacteur  |  lazlocootmans

Student journalistiek die zich vooral met videogames bezighoudt. Ondanks dat hij niks tegen andere platformen heeft, speelt hij vooral games op z'n PlayStation of pc. Wanneer hij niet aan het gamen is of schrijft voor Eurogamer, schrijft hij verhalen of maakt hij muziek met z'n gitaar.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread