Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Capcom: 'Geen Vita-plannen voor Monster Hunter 4'

Vooralsnog blijft de game 3DS-exclusief.

Capcom is niet van plan Monster Hunter 4 uit te brengen op de PlayStation Vita. Het doel is om dit vierde deel de bestverkopende titel in de serie ooit te maken, en dat succes is niet verzekerd op Sony's handheld.

Capcom-topman Haruhiro Tsujimoto spreekt daarover in het Japanse magazine Mainichi Shinbun Digital (via Siliconera). Monster Hunter 4 moet binnen zeven maanden 2.8 miljoen keer worden verkocht. "We kunnen niet oneindig voor dezelfde hardware ontwikkelen. Om aan de verwachtingen te voldoen zijn we overgeschakeld naar een nieuw platform," aldus Tsujimoto.

Tsujimoto: "We hebben geen plannen voor een Vita-versie. We willen dat zoveel mogelijk mensen de 3DS-versie spelen, dus daar focussen we ons nu op."

De keuze voor Nintendo is vooral wrang voor Sony. De Monster Hunter-serie heeft daar met name in Japan gezorgd voor een spectaculaire boost in PSP-verkopen. De succesvolle PSP-game Monster Hunter Portable 3rd werd kortgeleden overgezet in Monster Hunter Ultimate 3 voor de Nintendo 3DS en Wii U, maar niet voor de Vita.

Monster Hunter 4 komt 14 september uit in Japan. Een westerse release is nog niet aangekondigd.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Monster Hunter 4 Ultimate

Nintendo 3DS

Related topics
Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties