Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Sony koos met PS Vita voor Remote Play

Een tweede scherm op de Vita? 'Mensen hebben maar twee ogen.'

De PlayStation Vita krijgt Remote Play, het spelen van PS4-spellen op de handheld. Sony koos ervoor om van de PS Vita geen tweede, extra scherm (Cross-Controller) te maken want "mensen hebben niet vier ogen."

Dat zei Sony World Wide Studios leider Shuhei Yoshida tijdens een interview op Gamescom 2013. Yoshida gaf aan dat Sony experimenteerde met een extra scherm met de Cross-Controller DLC voor LittleBigPlanet 2. De Sony topman zei dat, hoewel hij zo'n scherm in theorie interessant vindt, "je de speler moet vertellen wanneer naar de handheld te kijken en wanneer naar de tv."

Remote Play laat je PS4-spellen spelen zonder naar de tv te kijken of überhaupt de televisie aan te zetten. Op de Gamescom toonde Ubisoft deze functie met hun aankomende Assassin's Creed IV: Black Flag. Het is een uitkomst voor gamers die hun televisie af en toe afstaan aan huisgenoten. Met de aangekondigde prijsdaling voor zowel de PS Vita als de bijpassende geheugekaarten, hoef je minder te strijden om de afstandsbediening.

Bekijk op YouTube

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

LittleBigPlanet 2

PS3

Related topics
Over de auteur
Dirk Schuit avatar

Dirk Schuit

Zieltjesverliezer

Dirk is een Einzelgänger met een voorliefde voor co-op.
Reacties